Fackförbund

Fackförbund

Om du insett att det är en god ide att vara med i ett fackförbund har du rätt. Det är det verkligen, så så fort du inser detta bör du se till att bli medlem så snart du kan. Men hur gör man egentligen för att ansluta sig till ett fackförbund? Här kommer en lättförståelig och praktisk guide:

Välj vilket fackförbund du vill bli medlem i

Detta är det du bör börja med, för många av oss har nämligen flera olika alternativ att välja mellan, när det gäller vilket fackförbund som passar bäst. Bekanta dig med flera olika alternativ, om du har detta förstås, och bestäm dig sedan för vilket fackförbund du föredrar. Glöm inte att det bör vara både din yrkesroll och din bransch som styr vilket fackförbund du väljer.

är medlem i facket

Har du inte alls någon koll på vilket fackförbund du bör tillhöra kan du ofta hitta bra information om just detta med hjälp av sökmotorer som Google, samt med hjälp av de många fackförbundsguider som finns på Internet idag. I dessa guider anger man helt enkelt vad man jobbar med, och så får man förslag på passande fackförbund. Dessa guider är därför till mycket stor hjälp för alla som känner sig lite vilsna i sammanhanget.

Besök fackförbundets hemsida

I princip alla fackförbund godtar nämligen medlemsansökningar via sina hemsidor. När du väl vet vilket fackförbund du är intresserad av att vara medlem i, bör du därför besöka deras hemsida, och fylla i ett ansökningsformulär där. De flesta fackförbund vill förstås ha så många nya medlemmar som möjligt, vilket gör att de ofta lägger ut sina medlemsansökningar direkt på första sidan på hemsidan, så att hitta dessa ansökningar brukar inte alls vara svårt.

Vänta på besked

Man kanske skulle kunna tro att man är medlem i facket omgående efter att man skickat in sin medlemsansökan, men så är det faktiskt inte. Istället tar det i regel lite tid innan man blir registrerad som medlem, men när så sker, får man besked om detta hem via posten. När så sker är man helt enkelt fackligt ansluten!