Trafikförsäkring

Trafikförsäkring

Det kan vara en otrygg affär att köpa en begagnad bil av en privatperson. Bilen kan ha dolda fel som du som köpare inte upptäcker innan det är för sent. Ett köp av en begagnad bil måste alltid föregås av noggranna kontroller, då det kan bli en dyr affär om man får en bil som har skador som inte kan åtgärdas eller att bilen har gått alltför många mil. Eftersom man oftast inte känner säljaren personligen, kan man riskera att bli förd bakom ljuset utan att kunna söka rättslig hjälp för att häva köpet. Denna otrygghetskänsla föranleder att man bör tänka sig för både en och två gånger innan man slutför ett köp av en begagnad bil.

På sajten Trafikforsakringar.se berättar man att det finns en möjlighet att teckna en särskild försäkring som enbart är anpassad för begagnade bilar. Det är försäkringsbolaget If som genom ett samarbete med Blocket kan erbjuda Blockets Begagnatförsäkring, som har tagits fram för att du som köpare av en begagnad bil från en privatperson, skall kunna känna dig trygg med köpet.

Denna försäkring är unik och har skydd som inte finns i andra bilförsäkringar. Försäkringens utformning bygger på hur gammal bilen är och vilken mätarställning den har. Oanade elektriska och mekaniska fel får man dock alltid hjälp med av försäkringen. Dessutom har man alltid ett skydd för motorfel och problem som uppstår i växellådan eller airbagen, före det att bilen har fyllt 15 år eller det att mätarställningen står på 20 500 mil.

Om du är en köpare av en bil som har Blockets Begagnatförsäkring ger den dig 15% i rabatt på bilförsäkringen hos IF. Detta förutsätts av att det finns en grön bock i annonsen, vilket garanterar att bilen säljs med Blockets Begagnatförsäkring. Om bocken saknas i annonsen, kan du kontakta säljaren för att be honom teckna den speciella försäkringen innan du köper bilen. Sedan samarbetet startades har en stor mängd annonser innehaft denna bock, då detta garanterar en bra affär mellan säljaren och köparen.

På If hemsida finns en länk som hänvisar till de annonser som just nu finns aktuella med en grön bock. När man klickar på denna länk, kommer man direkt till Blockets sida, med dessa annonser listade.